Христо Иванов: Абсурд е "Демократична България" да има връзка с хакерската атака срещу НАП

08:31, 24 юли 19 / Политика 25 1135 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Иван Гешев направи силно внушение за това, че по някакъв начин "Демократична България" стои зад пробива в сигурността на НАП, което е изключително проблематично. Защото ние сме политическата сила, която най-много настоява за това в България да има реална киберсигурност. Това коментира председателят на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов пред БНТ по повод думите, казани от заместник главния прокурор и до момента единствен номиниран за следващ обвинител номер 1 в интервю за държавната телевизия.

Иван Гешев: Номинацията ми е огромно доверие не толкова за мен персонално, колкото за труда на колегите

Христо Иванов определи като "абсолютен абсурд" от "Демократична България" да имат политическа връзка с хакерската атака срещу НАП. Той припомни срива в Търговския регистър и необходимостта от мерки, за които още тогава са призовали.

"Ние сме политическата сила, която настоява за спазване на правата на хората, това е атака срещу ядрото на нашите политически убеждения", каза Иванов.

Утре от "Демократична България" ще внесат предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Иван Гешев. Ще продължат да настояват и за това кандидатурата на Гешев за следващ главен прокурор да бъде оттеглена.

Целта на атаката срещу НАП е политическа, предстоят интересни развития в следващите дни

По повод единодушието в прокурорската колегия относно кандидатурата на Иван Гешев за следващ главен прокурор, Христо Иванов заяви: "Няма нищо безпрецедентно в единодушието на прокурорската колегия. Тя е постоянно единодушна с мнението на г-н Цацаров. Защото самата идея за съществуване на такава колегия, съставена от хора, които са му кариерно подчинени, е нонсенс".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама