Елена Йончева: Не ме притесняват абсурдни обвинения в пране на пари

11:18, 24 юли 19 / Политика 25 1091 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За БНР евродепутатът от групата на социалистите и демократите Елена Йончева заяви, че искането за отнемане на нейния имунитет не я притеснява. Тя определи обвиненията срещу нея като „абсурдни“.

„Знаем какво е състоянието на правосъдната система в България и как се повдигат обвинения на хора, които не са удобни на властта. Но мен това не ме притеснява, защото обвинението е абсурдно”, коментира Йончева.

„Обвинението е за пране на пари, което означава конкретно в този случай, че аз е трябвало да зная, че КТБ ще фалира още 2013 г. След като държавата през 2013 г. не е знаела, как е възможно аз да зная”, посочи евродепутатът.

Елена Йончева изтъкна, че целта на обвинението срещу нея е да се вдига политически шум, да се злепоставя политическия опонент и той да бъде омаскарен.

Елена Йончева и Георги Михайлов се отказват от имунитетите си, БСП застава зад тях

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че очаква тези дни предложението на наблюдаващия прокурор по обвинението срещу Елена Йончева и ако то постъпи, той ще се съобрази с правилата на Европейския парламент и ще поиска имунитета ѝ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама