КНСБ иска тристранни преговори между бизнеса, синдикатите и правителството

11:16, 24 юли 19 25 1304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

КНСБ предлага да започнат тристранни преговори между бизнеса, синдикатите и правителството за подписване на двегодишно национално споразумение до края на мандата на кабинета, обяви президентът на Конфедерацията Пламен Димитров, цитиран от БНР.

Предложението е договореностите да бъдат в три области – бизнес и икономика; пазар на труда и демография; социална защита.

КНСБ предложи намаляване на неравенството в доходите чрез въвеждане на необлагаем минимум

„Бизнес и икономика - най-общо казано, какво трябва да се променя в средата, какви ангажименти трябва да бъдат поети от всички страни, по какъв начин и как да защитим индустриалната сфера, индустриалната политика, енергийният сектор. Втората област, която ние предлагаме да обсъдим с конкретни предложения, е пазарът на труда и демографията. И третата група въпроси, които ние предлагаме, са политиките по социалната защита“, заяви Пламен Димитров.

Сред предложенията на КНСБ са мерки за задържане на работната сила, както и повишаване на обезщетенията за безработица и за отглеждане на дете до 2-годишна възраст.

КНСБ: Около 21% от българската икономика е в „сивия“ сектор

Димитров уточни, че преговорите трябва да бъдат в пълна връзка с разговорите за присъединяването на България към „чакалнята“ ERM II и еврозоната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама