10 фолклорни ансамбъла от чужбина и България участват в 28-ото издание на „Варненско лято“

09:00, 28 юли 19 / Култура 25 1282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десет ансамбъла от Армения, Аржентина, Башкирия, Грузия, Колумбия, Испания, Словакия, Северен Кипър и България ще участват в 28-то издание на Международния фолклорен фестивал „Варненско лято“. Проявата минава под мотото „Заедно днес и завинаги. Да останем приятели“. 

Програмата започва от 19 ч. с традиционното колоритно шествие на танцьорите, което ще премине от площад „Независимост“ до входа на Морската градина. Финалът е на 1-ви август от 21 ч. в Летния театър, с галаконцерт на участниците.

Във всяка от фестивалните вечери ансамблите ще участват с програма от 19 ч. на сцена „Раковина“ и от 21 ч. в Летния театър. Съпътстващи концерти са предвидени в курортния комплекс „Златни пясъци“ от 20,30 ч. на 29-ти и 30-ти юли, както и в район „Владиславово“ - от 20 ч. на 31-ви юли. Всички прояви са с вход свободен.

Досега в рамките на МФФ "Варненско лято" на сцената на Летния театър са танцували над 10 000 изпълнители от 49 държави - от Европа, Азия и Америка. Фестивалът е член на Европейската фестивална асоциация, както и на Асоциацията за фолклорни фестивали член на ЮНЕСКО.

Организатор на събитието е Община Варна, а българското участие е представено от фолклорния ансамбъл ,,Варна“ при НЧ ,,Христо Ботев“ и ансамбъла за народни песни и танци „Одесос“ при ОД на МВР-Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама