Плевен търси инвеститор за летен театър "Кайлъка"

13:30, 26 юли 19 / Култура 25 4924 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Общинският съвет в Плевен обяви процедура за отдаване под наем на Летен театър "Кайлъка". Това съобщи Мартин Митев - председател на ОбС, предаде БТА.

Кандидатът ще бъде избран с конкурс с тайно наддаване през август, като при оценката 60 на сто тежест ще има предложеният наем, а 40 на сто - инвестицията, която се предвижда за следващите пет години за подобряване на съоръжението.

Досегашният наем беше 375 лв. без ДДС, като сумата беше съобразена с лошото състояние на театъра към момента на сключване на договора преди пет години, каза Митев. Лицензиран оценител след запознаване с днешното състояние на общинския имот и извършените подобрения, е предложил месечен наем от 521 лв. без ДДС.

Съветниците определиха 550 лева, уточни председателят на съвета. Гласуван е и текст Община Плевен да има право за ползване безвъзмездно на имота за пет прояви годишно, за които наемателят ще бъде уведомен месец предварително.

Съгласно решението ще има публично оповестен конкурс с тайно наддаване чрез предварително представяне на предложения от участниците в общинската администрация. До участие ще се допускат физически или юридически лица, регистрирани в съответствие с действащото българско или чуждестранно законодателство като търговци или регистрирани по друг закон с право да извършват стопанска дейност; чуждестранните лица да са със седалище или гражданство от държава-членка на Европейския съюз; да не са обявени в несъстоятелност и да не са в производство по ликвидация; да нямат задължения към Община Плевен; да не са неизправна страна по договори с Община Плевен.

Наемателят е задължен да запази предназначението на имота, добави Мартин Митев.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 hauttytuh 23:49, 12 мар 23

buy cheap generic cialis online Also most of the products are from WHO cGMP, ISO, GMP manufacturers

2 mavyBully 17:12, 16 фев 24

Bai Tu smiled while patting his thigh what is priligy dapoxetine The relevance of differentiating outcome in patients with ILC versus IDC histological subtypes stems from their reported unique clinical presentations, including their sites of metastases, survival rates, and responses to systemic therapy

3 Oppobbito 23:22, 01 мар 24

cialis for daily use A low dose diuretic eg, hydrochlorothiazide may be added if blood pressure is not controlled

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама