Франция призова Тръмп да не бърка цифровите данъци и митата за вино

18:42, 27 юли 19 / Свят 25 1121 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Франция е твърдо решена да се придържа към плановете си да въведе цифровия данък въпреки заплахите на американския президент Доналд Тръмп да предприеме ответни действия, съобщава ДПА. „Ще въведем този данък, тъй като към момента няма друго международно решение“, заяви финансовият министър на Франция Бруно ле Мер.

По-рано този месец френският парламент одобри 3% данък върху приходите на технологичните гиганти в страната. Той ще се отнася за приходите от цифрови услуги, спечелени във Франция от компании с над 25 милиона евро и 750 милиона евро приходи по света.

Вашингтон нарече този данък „нечестен“ спрямо американските високотехнологични гиганти. Тръмп заяви, че скоро ще обяви „значителни реципрочни мерки“ спрямо Франция.

„Франция не трябваше да прави това“, написа в петък в Туитър държавният глава на САЩ. „Винаги съм твърдял, че американското вино е по-добро от френското“.

Ле Мер подчерта, че двамата проблема – наказателните мита и честното данъчно облагане на технологичните компании – не трябва да бъдат бъркани. Той допълни, че цифровият данък не е насочен само към американски компании, но също и към европейски и китайски гиганти.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама