Папа Франциск: Проституцията принизява жените до роби

14:45, 29 юли 19 / Свят 25 1047 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проституцията е „зъл порок“, който принизява жените до роби, и често се извършва от мъже, които определят себе си като християни. Това написа папа Франциск в предговора към книга, публикуван от италианските медии в понеделник, съобщава АФП.

Всички форми на проституция се равняват на робство, криминален акт, отвратителен порок, който бърка правенето на любов с изтезаването на беззащитна жена“, се посочва в текста, публикуван в италианския вестник „Република“.

„Човешко същество никога не трябва да бъде продавано“, пише Светият отец в предговора към книгата на Алдо Буонауто – свещеник, назначен от благотворителна организация на католическата църква да се грижи за бедните, хората в беда и проститутките.

"Това е болест на човечеството, погрешен начин за осмисляне на обществото. Освобождаването на тези бедни роби е милостив жест и задължение за всички хора на добра воля“.

"Никой не трябва да отклонява погледа си или да мие ръцете си от невинната кръв, разлята по улиците на света", каза той.

Папата посети и един от центровете за прием в общността, където се срещна с "разпънати" жени и помоли за тяхната прошка за "изтезанията, които трябва да понесат заради клиенти, много от които се наричат християни".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама