15 младежи ще се обучават за бъдещи военни лекари у нас

11:24, 30 юли 19 25 1381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За трета поредна година бяха приети бъдещите военни лекари на България. Местата ще бъдат заети от 15 младежи, показали най-високи резултати на приемните изпити. Те ще се обучават по специалността „Военен лекар“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Тази година броят на кандидатите е бил увеличен. Студентите посещават курсовете без такси за обучение, тъй като разходите се поемат от Министерство на отбраната. Имат и гарантирана реализация след завършване с договор за работа като военен лекар за 10 години.

Бъдещите медици под пагон получават статут на курсант с осигурено настаняване, хранене, военно и медицинско облекло, учебници и учебни пособия, стипендии, възможност да присъстват на научни форуми, таксите, за които се поемат изцяло от ВМА. В края на шестгодишното обучение си тръгват с 2 дипломи: магистър по медицина от МУ - Варна и бакалавър по специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” от ВВМУ „Никола Й. Вапцаров”.

Във Военноморското училище курсантите усвояват управление на катер и яхта, водолазни умения, както и оцеляване в разнообразни условия. Студентите имат възможност да управляват виртуални кораби на най-модерните симулатори в Европа и да контактуват с курсанти от целия свят.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама