Илхан Кючюк: Изтичането на данни от НАП ще повлияе за влизането ни в Шенген

09:49, 31 юли 19 / Политика 25 1131 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изтичането на лични данни от НАП ще се отрази отрицателно на шансовете на България да бъде приета в Шенген, тъй като се отнася до националната сигурност. Това заяви евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк в сутрешния блок на БНТ.

Кючук посочи, че един от критериите за Шенген е сигурността и изтичането на данни предизвиква тревога. Вторият е политическото доверие, каза евродепутатът, който оглавява българската делегация в групата "Обнови Европа" в Европейския парламент.

Спецпрокуратура ще иска постоянен арест за шефа на „ТАД груп”

„Шенген е и въпрос на политическо доверие. До момента българското правителство, и с участието на крайните националисти в него, не е успяло да отговори на втория критерий, и това е притеснително”, посочи Кючюк.

Евродепутатът подчерта, че приемането на България в Шенген е въпрос на стратегически интерес, както от наша страна, така и от ЕС, тъй като тя е външна граница на Съюза.

Шефът на НАП след хакерската атака: Тежко решение бе да не си прекратя отпуска

Коменитрайки външнополитическите приоритети за България през новия мандат на европейските институции, Кючук посочи интеграцията на Балканите.

„Балканите трябва да са част от ЕС. Ако Европа иска да играе ключова глобална роля, трябва да присъедини Балканите”, подчерта той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама