Тайни клиенти следят за издаването на касови бележки по Черноморието

10:00, 01 авг 19 25 1120 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инспектори от Националната агенция по приходите със засилени проверки по българското Черноморие за издаването на касови бележки. В инспекцията са включени и тайни клиенти.

Плажуващите на Северния плаж в Бургас споделиха, че редовно се издават касови бележки са чадърите и шезлонгите.

От 8 ч. сутринта цивилните екипи на данъчните започват да проверяват за нарушения. Пред bTV те обявиха, че редовно извършват контролни покупки и се представят за клиенти.

Говорителят на приходната агенция в Бургас Христо Узунов заяви, че проверките са повишили фискалната дисциплина на търговците.

„Само през месец юли сме извършили над 2500 проверки. Всяка осма проверка установява някакво нарушение – неиздаване на касов бон или разлика в касовите наличности. Благодарение на контролните действия има реално отчитане на оборотите”, допълни Узунов.

От НАП заявиха, че са установили некоректно отчитане на суми, взети от чуждестранни туристи – вместо фискален бон, търговци често издават служебни такива. Тази измама е засечена в Слънчев бряг.

„Направили сме профил на около 100 фирми, които отчитат обороти, но са без дълготрайни материални активи и на рискови лица”, допълни говорителят на НАП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама