Шест искания за финансиране за Община Горна Оряховица подкрепи Междуведомствената комисия

15:31, 25 юли 19 25 982 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шест искания за финансиране на обекти в Община Горна Оряховица подкрепи на свое заседание Постоянната комисия за изпълнения на дейности и задачи, свързани с вземане на решения по постъпили искания от общини за предоставяне на средства. Заседанието беше водено от областния управител проф. д-р Любомира Попова. На срещата присъстваха и заместник областните управител инж. Детелина Борисова и Ивета Кабакчиева.

Исканията ще бъдат изпратени за разглеждане до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

За Община Горна Оряховица комисията подкрепи искане за отпускане на средства за почистване отворите на моста на река Янтра между с. Първомайци и гр. Горна Оряховица, както и за възстановяване на пътната настилка на улици в Първомайци, на стойност 152 170,73 лв. Подкрепа получи и искането на кмета на Общината за извършване на аварийно-възстановителни работи на участъци от улици в пет населени места. Това са улиците: „Георги Бенковски”, „Трети март” и „Цар Иван Асен ІІ” в с. Драганово на стойност 370 771.06 лева; „Димитър Дюлгеров”, „Камчия”, „Хан Аспарух” и „Козлодуй” в с. Поликраище на стойност 368 659.28 лева.

Подкрепени са исканията за финансиране на аварийно-възстановителни работи на участъци от ул. „Княз Александър Батенберг” в с. Първомайци на стойност 370 477.40 лева, както и на участъци от улиците: „Възраждане”, „Пирин”, „Сергей Румянцев” и „Страцин” в гр. Долна Оряховица на стойност 370 732.85 лева и „Кирил и Методий”, „Косово поле”, „Наум Охридски”, „Радецки” и „Шипка” в гр. Горна Оряховица, на стойност 370 798.76 лева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама