Демократите призоваха за контрол върху оръжията след масовото убийство в Тексас

12:20, 04 авг 19 / Свят 25 1067 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатите за номинацията на Демократическата партия за президентските избори в САЩ догодина обвиниха Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (Ен Ар Ей) и нейните съюзници в Конгреса за масови убийства като вчерашното в Тексас, предаде Асошиейтед прес.

"Не е просто днес, това стана неколкократно тази седмица. Това стана и тук в Лас Вегас, където някакъв лунатик изби 50 души", каза сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс. Той и още 18 кандидати за Белия дом са в Невада, за да говорят пред голям профсъюз. "По целия свят хората гледат към САЩ и се чудят какво става? Какво е менталното здраве в Америка, където отново и отново виждаме неописуем ужас", добави Сандърс.

Той разкритикува ръководството на Републиканската партия в Сената, че е "по-загрижено за това да задоволи Ен Ар Ей, отколкото да се вслуша в мнозинството от американския народ".

Бившият конгресмен Бето О'Рорк, който е родом от Ел Пасо и представлява града в Конгреса в продължение на 6 години, прекъсна предизборната си кампания. Той каза, че се прибира у дома, за да бъде "със семейството си и с родния си град", където вчера бяха убити 20 души и ранени 26.

"Това е лудост", каза бившият вицепрезидент Джо Байдън. "Можем да победим Ен Ар Ей. Можем да победим производителите на оръжия", добави той.

Сенаторката от Калифорния Камала Харис обеща, че ако бъде избрана, в първите 100 дни от президентския си мандат ще издаде указ за налагане на контрол върху оръжията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама