"Спаси София" настоява за ремонт и асфалт по бул. "Цар Борис III"

09:30, 05 авг 19 25 1225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За пълен ремонт и асфалтиране на бул. "Цар Борис III" се застъпи гражданската организация "Спаси София". Активистите смятат, че състоянието на булеварда е трагично, а той е входно-изходна артерия за столицата и един от най-натоварените в града.

"Основен приоритет за Столичната община трябва да бъде пълен ремонт на бул. "Цар Борис III", включващ премахването на паважната настилка и замяната ѝ с асфалтова. Смятаме ремонтът за неотложен и ще се борим той да се заложи в бюджета и да се реализира още през 2020 г.”, заяви Борис Бонев. 

От организацията смятат, че паветата не са подходяща настилка за булеварди с толкова сериозно движение, тъй като вдигат шум и са източник на прахово замърсяване и кал.

Множеството инциденти пък показват и сериозен проблем с пътната безопасност на булеварда. За да се подобри тя, от гражданската организация предлагат поставянето на камери за скорост, измерващи не само актуалната, но и средната скорост по булеварда.

Освен нов асфалт, проектът за нова визия на бул. "Цар Борис III" трябва да включва и ремонт на локалните платна, осветлението, тротоарите и велосипедната алея.

От "Спаси София" настояват и за отговор от Столичната община, какво се случва с дълго отлагания ремонт на трамвайното трасе по булеварда. Трасето на трамвай №5 трябваше да се ремонтира преди години, но Общината още не е пуснала обществена поръчка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама