Хиляди в Калифорния живеят в автомобили заради цените на имотите

20:30, 06 авг 19 / Свят 25 1248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заради цените на имотите в Калифорния все повече жители на щата живеят в автомобили, микробуси и каравани, съобщава вестник „Гардиън“, цитиран от БГНЕС.

Сан Франциско обяви, че в града има 1794 души, които живеят в превозни средства. Това е ръст от 45% само за две години.

В съседния окръг Аламида, където е град Оукланд, са регистрирали 2817 живеещи в превозни средства. Това е ръст от 100 процента спрямо преброяването от 2017 г.

Причините за това се бързо растящите цени на имотите в района. В Сан Франциско средната цена на къща е 1,7 милиона долара. Средният наем на апартамент с една спалня е невероятните 3700 долара на месец.

В най-големият град в щата Лос Анджелис, ръстът на живеещите в превозни средства не е толкова голям, но общия им брой е още по-впечатляващ. Според градските власти над 16 525 души живеят в 9 981 превозни средства, което е ръст от 28%.

Някои градове, като Сан Франциско и Бъркли въведоха забрани за паркирането на големи превозни средства на редица улици. Това доведе до налагането на глоби или отнасянето с автовози на каравани, които хора използват като свой дом.

Не всички, принудени да живеят в превозни средства, са бедни или безработни. 44-годишният Роберто Лопес работи като строителен работник и получава по 25 долара на час. Той успява да си намери работа по 40 часа седмица, но парите пак не му стигат, за да наеме жилище.

Мъжът живее в черен ван, под мост на една от магистралите край Оукланд. "Мислех си, че мога да си позволя апартамент без проблеми. Но се оказа, че няма нито един под 2000 на месец.", коментира той.

Лопес казва, че роднините му мислят, че сигурно е наркоман или алкохолик, за да живее така, но самия той нарича мястото за живот "добро" и съседите си в други превозни средства "приятели".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама