Калоян Паргов: Проектът за Ларгото е некачествен, изпълнението - също

15:45, 06 авг 19 / Политика 25 1474 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Свидетели сме на поредния скандал в София, свързан с некачествено строителство, което не е от вчера от една година се точи. Става въпрос за едно емблематично пространство под прозорците на властта – „Ларгото“. Оказва се, че отново в този обект, проектът е бил сбъркан. Пак някой е проектирал некачествено, вследствие на което и цялото изпълнение е некачествено", каза Калоян Паргов, председател на Градския съвет на БСП – София и член на Изпълнителното бюро на левицата.

По думите му сега има два варианта - или да се правят кърпежи, вследствие на което ще се унищожи това емблематично пространство, или да се започне отначало.

"Когато започваме отначало трябва да попитаме кой носи отговорност и кои институции? Освен споменът ми, че министър Банов много ревностно защитаваше изпълнителя, тук и Столична община има отношение, тъй като това е емблематично градско пространство", каза Паргов.

След третия ремонт: Плочките на Ларгото все още са напукани и строшени

И допъни: "С едно изречение, ако трябва да обобщя, това е поредната брошка в ревера на "грандиозни успехи" на ГЕРБ, касаеща поредното емблематично пространство след ул. "Граф Игнатиев", след "Дондуков", след градинките на "Кристал" до тази, която е пред парламента".

"Това се превръща в хроничен проблем, за което трябва хронично лечение. Този модел, за който ние говорим немалко време започна да дава дефекти и то на гърба на данъкоплатците", посочи още Паргов. Лидерът на БСП - София припомни позицията на столичните социалисти за поръчката за чистотата в София.

Според него няма смисъл да се бърза с нея и да се изчакат "Сегашната поръчка изтича 2020 г. До този момент освен отговор, че искаме да предизвикаме криза с боклука, за каквото основание няма, нямаме друг отговор или действие от г-жа Фандъкова като пряк възложител.

Използвам възможността да я призова да си влезе в ролята на кмет, какъвто все още е в София, да спре тази обществена поръчка, която е в ход и да остави новия Общински съвет и новия кмет, който и да е той, да вземе решение. В нашата национална предизборна платформа навсякъде сме записали, че държим този вид комунална дейност да се изпълнява изцяло от общински предприятия и фирми", изтъкна Паргов.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама