Мъж преби 8-годишно момче на детска площадка, след което се барикадира в дома си

11:27, 07 авг 19 25 2812 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

65-годишен мъж от гълъбовското село Обручище преби 8-годишно момче на детска площадка, след което се барикадира с оръжие в дома си и заяви на пристигналите полицаи, че жив няма да излезе.

Случката се е разгирала на 1 август, предаде ''Дарик''. Второкласникът Галин бил на детската площадка в селото и чакал приятелите си, когато 65-годишният бивш миньор Иван Райков го нападнал в гръб.

Детето го е видяло и го е поздравило, а Райков го е напсувал. Докаго Галин си стои на люлката, той го хваща за тениската, тръшка го на земята и започва да го налага с юмруци по главата. Съсед е станал свидетел на побоя и се е развикал да спре”, разказа бабата на пострадалото дете Генка Сербезова.

Галин се прибрал у дома силно разтроен, оплаквайки се от болки в гръдната област и главата. Детето е откарано в Бърза помощ в Стара Загора с хематоми. Тогава дядото на 8-годишното дете се обажда на полицията.

Побойникът обаче се барикадирал в къщата си, като заявил на пристигналите полицаи, че няма да бъде заловен жив. След близо двучасови преговори с намесата на кмета на Обручище, бившият миньор бил арестуван.

Ден по-късно в дома му са открити множество боеприпаси и две пушки.

Хората от селото определят Иван Райков като конфликтна личност.

“Разхожда се с едно голямо куче, носи винаги нож. Заяжда се с хората без причина”, сподели Генка Сербезова. Тя се надява на справедливо правосъдие, а бившият миньор е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама