British Airways отмени около 100 полета заради компютърен проблем

16:50, 07 авг 19 / Свят 25 1265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският въздушен превозвач British Airways отмени днес близо 100 полета от и до лондонските летища, тъй като системата за регистрация на пътниците е била засегната от компютърен проблем, това съобщи "Асошиейтед прес".

Евакуираха самолет заради задимяване в салона

Авиокомпанията съобщи, че "проблем със системата" е предизвикал забавяния и отмяна на полети на къси разстояния от летищата "Хийтроу", "Гетуик" и "Лондон Сити".

British Airways съобщи, че разчита на резервни и ръчни системи. Отменени са 81 полета от и до "Хийтроу" и 10 полета на "Гетуик", като са засегнати около 15 000 пътници. Над 200 други полета имат закъснения. 

Авиокомпанията, собственост International Airlines Group, съобщи, че работи възможно най-бързо за отстраняване на проблема, довел до отмяната и до закъснения на полети на къси разстояния от лондонските летища.

British Airways с глоба от 240 млн. долара за компроментирани данни на клиенти

Компанията предлага на клиентите, направили резервации за засегнатите дестинации, да презаверят билетите си за друг ден.

Авиопревозвачът отбеляза, че някои полети се изпълняват, но посъветва клиентите си да проверяват сайта на компанията за информация за полетите преди да дойдат на летището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама