Мъртвата жена, свързана с разстрела в Осло, е доведена сестра на убиеца

17:52, 11 авг 19 / Свят 25 1551 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Норвежката полиция съобщи, че убитата млада жена, чието тяло е намерено в къща след стрелбата в джамия в близост до Осло, е доведена сестра на убиеца, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

"Полицията потвърждава, че това е 17-годишната доведена сестра на заподозрения, която е била намерена убита вчера", се казва в изявление на полицията, след като по-рано обявиха, че третират съботната стрелба в джамията като "терористичен акт".

Нападател, въоръжен с няколко оръжия, откри огън по джамия в Берум близо до норвежката столица в събота. Той рани един човек преди един от молещите се да успее да го задържи до идването на полицията.

Духовник от джамията описа нападателя като млад бял мъж, облечен в черно и каза, че носел шлем и бронирана жилетка.

По-рано този уикенд разследващите откриха тялото на жена, свързана със заподозрения нападател. Скьолд каза, че задържаният и починалата са свързани чрез "семейни връзки" и нарече смъртта ѝ подозрителна, като каза, че полицията търси повече информация по въпроса. Шведските медии отбелязат, че "млада жена е намерена мъртва на адреса на заподозрения". Имаше опасения, че нападателят от джамията я е убил.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама