Нов горски пожар избухна край Атина, над 60 са в цяла Гърция

07:20, 12 авг 19 / Свят 25 1717 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Силен горски пожар бушува в района на град Пеания в подножието на планината Имитос в околностите на Атина. Полицията спешно евакуира хората, съобщиха от Генералния секретариат на гражданска защита, предаде БГНЕС.

От събота в Гърция важи код червено за опасност от пожари поради 40-градусовата жега и силни ветрове. Повече от 60 горски пожара бушуват в страната. На крак са 450 огнеборци и 23 самолета.

Край Пеания са изпратени 133 пожарникари и 42 превозни средства, всички сили за гражданска защита, резервоари за вода от столичния регион Атика, както и от съседните райони на Пелопонес и Централна Гърция.

Полицията е изпратена незабавно за евакуация на жилищни райони и за подпомагане на жителите, за да се предотвратят инциденти. На мястото е генералният секретар на гражданската защита Никос Хардалиас.

През юли 2018 г. в пожар в град Мати близо до Атина загинаха над 100 души. Градът изгоря след час и половина. Управляващата партия "Нова демокрация", която беше в опозиция тогава, остро критикува властите, че не са организирали своевременната евакуация на населението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама