Акцент на деня: Издирват 25 души от най-голямата наркогрупа у нас

17:30, 12 авг 19 25 2169 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Миналата седмица при специализирана акция на прокуратурата и ГДБОП беше разбита най- голямата наркогрупа у нас. При операцията бяха открити две нарколаборатории в София и в Русе.

Престъпната организация е генерирала милиони левове печалба годишно от дрогата. Има данни, че бандата се е ползвала с протекция от държавни служители. Дейставала е от 4-5 години, по-активно в последните 2 години и половина.

Ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров обяви, че към момента 32-ма са с обвинения. 7 от тях са задържани, а останалите се издирват с европейска заповед. В събота съдът остави за постоянно в ареста петима от групата, за да не повлияят на разпитите на свидетели.

Ръководителите на групата са били трима, всички са сред издирваните. Наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев обясни, че те са работели в три направления - продавали са наркотици на едро в цялата страна, изградили са дилърска мрежа и са предлагали дрога по партита и нощни заведения. Смята се, че единият от ръководителите е Радмил Ранов, по прякор Ланеца“. 

Името на Ранов нашумя през 2016 г., когато в столицата се появиха плакати с надписи „Те тровят вашите деца“ със снимки на лица, за които се твърдеше, че са разпространители на наркотици. Част от хората на снимките са участвали в разбитата престъпна група.

Част от членовете на групата са участвали в нея насила. „Упражнявано е насилие. Имало е нанасяне на телесни повреди, със заплахи“, коментира Тренчев. Повечето участници в групата не са знаели за кого работят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама