Мъже демонстративно изпочупиха столично заведение (ОБНОВЕНА)

09:15, 13 авг 19 25 2305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъже са изпочупили масите и столовете в столично заведение миналата вечер, съобщи bTV. Към собственика са отправени заплахи. Той призна, че се страхува за живота си.

Групата мъже атакувала заведението привечер, пред изумените погледи на персонала и клиентите.

"Дойде една компания видимо пийнала. Седнаха на маса. Поръчаха си алкохол и други неща. След известно време станаха и започнаха да обръщат маси, изпочупиха посудата и излязоха от заведението. Всичко се разигра за няколко минути”, разказа управителят на заведението Йордан Йорданов.

Извадили са един нож, забили са го на масата, след което са станали. Разпорили са всички дивани, хвърляли са столове… върху персонала и по стъклата. Казали са на човека, който работи за нас- собственикът да се обади на който трябва, той знае на кой. Иначе това ще продължава всеки ден”, обясни собственикът на заведението Емануил Лазаров.

Той заяви, че знае кой и защо е поръчал атаката над заведението.

„Притеснявам се и се страхувам за живота си. Както за моя живот се страхувам, така – аз имам 3 деца и жена, естествено е, че това ме притеснява. Знам на кого трябва да се обадя, но предпочитам да го дам на органите на реда. Апелирам да вземат сериозно отношение по този въпрос”, каза още Лазаров.

На въпрос има ли основания друг човек да бъде агресивен към него и дали му дължи нещо, Лазаров отговори: „Може би той ще даде обяснение. Аз не му дължа нищо на него. Има бизнес интереси зад това. Чувствам се изнудван”.

Полицията разследва случая, а собственикът вече е подсилил охраната на заведението.

"Има задържан за погрома в столичното заведение от снощи", съобщи за Нова телевизия  директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Той се надява, че случаят ще бъде разплетен още в днешния ден и увери, че целият криминален контингент ще бъде привикан в полицията. 

Шефът на столичната полиция подчерта, че във вчерашния ден на телефон 112 няма получен сигнал за вандалския акт. „Категорично го заявявам, тъй като съм го проверил лично. След като постъпиха първите данни за този инцидент и те бяха публикувани в медийното пространство изпратих патрул да провери на място ситуацията”, обясни комисар Хаджиев.

По думите му работата по случая не е спирала. Проведени са разпити на собственика на заведението, неговия управител и почти целия персонал. „Основната ни версия за случилото се е, че става въпрос за неуредени бизнес отношения. Двамата са били съдружници в две фирми с интереси в строителството”, коментира директорът на СДВР.

В момента собственикът на заведението е в полицията и дава обяснения.

 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама