Човешка грешка е пожарът в Хасковско

08:25, 14 авг 19 25 1736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"През нощта пожарът е локализиран, но днес продължаваме, - всички екипи ще са на място, очакваме и помощ от войската”, съобщи директорът на РСПБЗН – Хасково Комисар Николай Вълчев тази сутрин, предаде БГНЕС.

Пожарът в Хасковско се е разраснал 

„Абсолютно безотговорно поведение на хората – местен човек отива, оставя си отпадъците в покрайнините на селото, запалва ги и ги оставя да горят, - това се случи няколко пъти вчера. Така и в Сакар планина – стана пожар вчера, при пристигането на колеги да гасят, виждат трактори, които бягат от мястото на пожара – чистили са пасища. Значи, не знам тия хора с пасищата как не разбраха, че висока температура и силен вятър е изключително опасна комбинация”, съобщи Вълчев.

Колко наказания да получи възрастният човек, който е запалил пожара – тук нещата не опират до наказания, а до работа с населението и отговорност към всички, смята Вълчев.

Голям пожар гори в местност до хасковско село

„Гасенето на пожара е изключително скъпо – два дена работят по сто човека, по двадесет единици техника, ако имаше и хеликоптер, най-вероятно разходът за потушаването на пожара е в размер на стотици хиляди левове, ако сметнем разходите за гориво на техниката само, но и храна за екипите, амортизация, и др.”, допълни Вълчев.

Пожарникарите, военнослужещите и горски служители днес ще извършват контрол по периметъра на тлеещия пожар основно в частта с. Любеново – Родопи.

„Тук днес ще съсредоточим екипите да държат под контрол това, което през нощта сме загасили”, допълни Вълчев.

„Очаква се днес до края на деня пожарът да бъде напълно потушен; тук участват всякакви институции”, завърши директорът на РСПБЗН – Хасково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама