Опера отмени концерт с Пласидо Доминго заради обвиненията в сексуален тормоз

08:41, 14 авг 19 / Свят 25 2024 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Операта в Сан Франциско отмени планиран за 6 октомври концерт с участието на Пласидо Доминго след публикация, основаваща се на твърденията на няколко жени, че са пострадали от сексуален тормоз и неуместно поведение от страна на звездата, предаде БТА.

Концертът трябваше да отбележи 50-годишното сътрудничество на Доминго с трупата на операта.

В изявление ръководството на оперния театър отбелязва, че макар описаните случаи да нямат нищо общо със Сан Франциско, трупата държи на политиката си на нетърпимост към сексуалния тормоз и изисква от всички свои членове да се придържат към най-високите стандарти на професионално поведение.

По-рано Симфоничният оркестър на Филаделфия оттегли поканата си към Доминго да участва в концерт, планиран за 18 септември.

Вчера операта в Лос Анджелис, чийто генерален директор Доминго е от 2003 г., обяви, че ще наеме външен адвокат да проучи обвиненията срещу звездата. В изявление, разпространено от АП, 78-годишният певец определя обвиненията като дълбоко смущаващи и представени неточно. Той заявява също, че всичките му контакти и взаимоотношения са били винаги плод на взаимно съгласие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама