Как да изглеждаме свежи без грим

08:00, 18 авг 19 25 2430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки мечтае за свежа и гладка кожа, дори и мъжете. Как обаче да я постигнем без грим и скъпи процедури? Няколко основни правила ни помагат в това намерение, стига да сме постоянни и като цяло да живеем здравословно.

Задължително почистване на грима преди лягане

Ако легнем с непочистено лице, порите лесно се запушват, а кожата е суха и опъната.

Физическа активност

Дори най-кратката такава ще накара кръвта ни да се раздвижи, кожата да се освежи и да се сдобием с естествен "руж" по скулите.

Ексфолиране

Премахването на повърхностния слой мъртви клетки е важно, за да изкараме на показ свежата кожа отдолу. Лятото лицето ни по-бързо се замърсява от пот и прах, затова ексфолирането може да е по-често. Не бива да забравяме и устните и да премахнем мъртвите кожички с ексфолиращ гел или просто четката си за зъби.

Антиоксидантен серум

Независимо от възрастта или пола ни, ако държим да здравата кожа, трябва да ползваме активен серум, който да я подхранва сутрин и вечер. На пазара има достатъчно разнообразие откъм състав и цени, но за лятото препоръчваме такъв с витамин С, който кара кожата да сияе.

Овлажняване

След серума нанасянето на крем е задължително. А през лятото той трябва да е хидратиращ.

Малък трик за мигли и вежди

Дори без грим, те могат да "отворят" погледа ни - достатъчно е да ползваме миглоизвивачка и да "подредим" веждите си с помощта на четчица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама