Гибралтар освободи моряци от задържания ирански петролен танкер

13:25, 15 авг 19 / Свят 25 1892 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима офицери и капитанът на иранския петролен супертанкер "Грейс 1" са били освободени днес от ареста, в който прекараха, след като танкерът беше задържан на 4-и юли, обяви правителството на Гибралтар.

Върховният съд на Гибралтар трябваше да издаде решение и за освобождаване на самия петролен танкер, но молба на Министерството на правосъдието на САЩ за изземване на танкера отложи решението за след 18:00 часа българско време, съобщи изданието главният съдия Антъни Дъдли.

Великобритания отхвърли идеята за размяна на танкери с Иран

По-рано тази седмица властите в Техеран изразиха увереност, че супертанкерът "Грейс 1" ще бъде освободен "в най-близко бъдеще".

Председателят на Върховния съд на Гибралтар Антъни Дъдли коментира, че ако не беше заявлението за САЩ, „корабът „Грейс 1“ щеше да отплава“.

Иран: Екипажът на британския танкер е добре

Иранският танкер беше задържан от органите на реда в Гибралтар, подкрепени от британските пехотинци, по подозрения, че транспортира петрол до Сирия в нарушение на санкциите на ЕС. Иранският външен министър Джавад Зариф заклейми задържането като акт на "чисто пиратство", което според него "създава опасен прецедент".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама