Мъж е намушкан с нож пред вътрешното министерство в Лондон

17:36, 15 авг 19 / Свят 25 2250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж е откаран в болница, след като е бил намушкан в близост до вътрешното министерство на Великобритания в Лондон, съобщи БГНЕС.

Вътрешното ведомство е отговорно за борбата с престъпността, а правителството наскоро започна кампания за възпиране на хората да носят хладно оръжие в опит да се бори срещу скока на извършени с ножове престъпления.

От полицията заявиха, че са били повикани след информация за мъж с нож. „Полицаите откриха при пристигането си мъж с наранявания от нож", се казва в изявление на полицията.

Един мъж е арестуван по подозрение за нанасяне на тежки телесни повреди и е отведен в полицейско управление. 

Нараняванията на жертвата не са животозастрашаващи.

По принцип британските полицаи не носят оръжие, но малко след инцидента пред вътрешното министерство бяха забелязани служители на реда с пистолети. Входът на министерството е отделен с ограничителна лента.

Вътрешният министър Прити Пател написа в Туитър: „Всички мои мисли са с жертвата и неговото семейство след ужасяващото и непровокирано нападение с нож“.

 

Огласени миналия месец числа разкриват, че нападенията с нож в Англия и Уелс са нараснали до рекордните 43 516 в рамките на една година до март 2019 г. При сравняване на годишна база има 8% повишение.

Ако пък сравнението бъде направено с март 2014 г., когато е имало отчетени 23 9945 атаки с хладно оръжие, увеличението е 80%.

Средно статистически на 100 000 души население в Лондон се падат по 169 престъпления с нож през 2018-2019 г., което е доста над тези случаи в останалата част на Англия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама