Лудогорец записа втора голяма победа над ТНС

07:54, 16 авг 19 / Спорт 25 2041 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на Лудогорец се класира за плейофите за влизане в груповата фаза на Лига Европа, след като победи ТНС с 4:0 като гост в реванша между двата тима и отстрани съперника си с общ резултат 9:0, съобщи БГНЕС. От българските отбори единствено Лудогорец продължи напред в Лига Европа, след като ЦСКА и Локомотив Пловдив загубиха с 0:1 гостуването си на Зоря Луганск и на Страсбург.

ЦСКА отпадна от Лига Европа след загуба от Зоря в Запорожие

Шампионите на България решиха всичко срещу скромния уелски тим още в първия мач в Разград преди седмица, когато спечелиха с 5:0, а на „Рейскорс Граунд“ в Рексъм те записаха още един изразителен успех. Наставникът на „орлите“ Стойчо Стоев реши да даде шанс на полския нападател Якуб Шверчок от началото на двубоя и той се отплати с два гола в 36-та и 77-та минута, а между тях името си сред голмайсторите записа и Джоди Лукоки. Крайното 4:0 оформи Дан Битон със силен и точен изстрел от далечно разстояние.

Локомотив напусна Лига Европа след втора минимална загуба от Страсбург

По този начин Лудогорец победи ТНС с общ резултат 9:0 и вече е само на една крачка от групите на Лига Европа, като в плейофите ще се изправи срещу словенския Марибор.

Разградчани ще бъдат домакини в първия мач на 22 август, а седмица след това ще гостуват в Марибор за реванша.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама