Община Свищов дава 3,1 млн. лв. за запръстяване на старото сметище

10:22, 20 авг 19 25 2354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Овладян е пожарът в старото сметище на Свищов. Бедственото положение в общината остава до 23 август включително. Това каза кметът на Община Свищов Генчо Генчев, цитиран от „Фокус“.

Той добави, че на място все още има четири екипа огнеборци от Горна Оряховица, Велико Търново, Свищов и Полски Тръмбеш. На всеки час стационарната станция на Регионалната инспекция по околна среда и води замерва качеството на въздуха.

Засипват с пръст старото сметище в Свищов

Кметът увери, че към момента данните са добри и няма превишения във въздуха, които да застрашават човешкия живот. В последните два дни бяха регистрирани две такива – на средночасовите норми, по показател сероводород – от неделя (в 5.00 часа сутринта) и от вчера (в 6.00 часа).

Взето е решение за запръстяване на терена. Дейностите са част от общинския проект за рекултивация на старото сметище. Разговорите с фирмата изпълнител предстоят, а процесът ще започне до дни.

Има сведения за умишлен палеж на сметището в Свищов

Всичко, което ще бъде направено, ще струва на Община Свищов около 3.1 млн. лв., осигурени по Програма за управление на отпадъците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама