Падна част от таван в Александровска болница

20:10, 21 авг 19 25 2216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Падна част от тавана на Клиниката по алергология в столичната Александровска болница. При инцидента няма пострадали, съобщи БНТ.

Според директора на болницата причината за срутването е възрастта на сградата. Тя е построена преди повече от 100 години.

Причината за срутването на тавана в Клиниката по алергология вероятно е спукана греда. Това довело до отлепване на мазилката. Въпреки че покривът е ремонтиран, вследствие на валежи върху тавана на лекарския кабинет има и мокро петно.

Инцидентът е станал в събота, като в момента на срутването на тавана в лекарския кабинет не е имало хора. Към момента преминаването е забранено.

Столетник беше спасен от лекарите в столичната болница ''Света Екатерина"

Лекарите вече са преместени в друг кабинет. Опасност за живота и здравето на пациентите няма, категоричен е директорът на болницата. В момента се правят огледи от инженери, които да оценят актуалното състояние на сградата.

Според доц. д-р Костадин Ангелов, изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска", болницата е предприела всички неоходими мерки. "Ние сме предприели необходимите действия от доста време назад. Направени са укрепителни ремонти на сградата, в размер на около 230 000 лв, от които около 130 000 лв са отпуснати като целеви средства от министерство на здравеопазването за укрепване на сградата", заяви той.

До три месеца се предвижда преместване на Клиниката по алергология на територията на друга клиника с необходимия капацитет от лекарски кабинети и стаи за пациенти. Тя е една от трите сгради в най-лошо състояние на територията на Александровска болница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама