Започва подмяна на "перките" на ул. "Граф Игнатиев"

12:20, 22 авг 19 25 2193 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва подмяна на опасните „перки” на ул. "Граф Игнатиев" в София. Това се случва два дни, след като жена стана поредната жертва при сблъсък с тях, а съпругът й беше арестуван заради опит да ги разруши, съобщи bTV.

По информация на Столична община след обяд ще започне подготовката за подмяна на трамвайните ограничители с чугунени колчета, високи 60 см.

Решението за тази подмяна беше взето още през месец април, но досега тя не се случи.

Мъжът, изкъртил перките на „Графа“: Това беше моята гражданска позиция

„След първите инциденти след монтирането на ограничителите се разгледаха други варианти. Така че на въпроса защо сега – защото досега трябваше първите партиди да се произведат. Самата работа няма да се плаща от Столична община, а от изпълнителя. Самите колчета са купени от общината”, обясни столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Съпругът на жената, която пострада преди дни заради „перките” и който премести част от тях – Александър Рогачев, бе задържан за 24 часа заради деянието.

Tой заяви, че от една страна, съжалява, но от друга – е постигнат резултатът, който е целял.

Фандъкова: Няма да има компромис за "Графа"

„Смятам, че с постъпката си допринесох за по-бързото решаване на въпроса с подмяната на „перките” и предотвратяването на бъдещи инциденти”, коментира Рогачев.

Oт Софийската районна прокуратура обясниха, че срещу него е повдигнато обвинение за унищожаване или повреждане на чужди вещи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама