Ограничават движението през прохода Шипка

07:15, 24 авг 19 25 2157 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въвеждат ограничения на движението във връзка с националното честване на 142-та годишнина от Шипченската епопея.

Ще бъде преустановено движението на транзитно преминаващите автомобили през прохода Шипка с изключение на междуградския автобусен транспорт и организирания за събитието личен и обществен транспорт, съобщиха от общината.

Временните ограничения са за пътя Габрово - връх Шипка в двете посоки за времето от 08,0 часа до 20,00 часа на 24 август.

Транзитният транспортен поток от северната част на страната към южната и обратно ще се пренасочи към прохода Хаинбоаз. В посока север-юг автомобилите ще се движат от Русе - Велико Търново - Дебелец - проход Хаинбоаз - Гурково - /Казанлък. Стара Загора, Бургас/. В посока юг-север движението ще става през Гурково - проход Хаинбоаз - Дебелец - /Велико Търново, Русе/. Местното движение и идващите от запад автомобили ще бъдат пренасочени по маршрута Габрово - Трявна - село Белица - село Вонеща вода - проход Хаинбоаз и обратно.

През прохода Шипка ще се пропускат само автобуси и леки автомобили с гости и посетители на събитието, както и организиран междуградски автобусен транспорт.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама