Дават безплатни уроци по пиано и музика, по инициатива на владика Киприан

10:11, 23 авг 19 / Култура 25 3059 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Безплатни уроци по пиано, пеене и вокално майсторство за деца и ученици започват от новата учебна година. Инициативата е на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, породена от голямата му любов към операта и класическата музика и желанието му все повече хора да са ангажирани с това изкуство.

Уроците по пиано ще бъдат водени от Полина Влахова. Тя е родена в Стара Загора. През 2001 година завършва бакалавър в АМТИ гр. Пловдив със специалност пиано. През същата година започва работа като корепетитор в Държавна опера-Стара Загора и в НУМСИ „Христина Морфова”. През 2010 година завършва магистратура в НМА "Проф. Панчо Владигеров" София по специалността "Клавирен съпровод" в класа на проф. Йовчо Крушев и проф. Рушка Чаръкчиева. Лауреат е на отличия за акомпаниаторско майсторство на множество конкурси в страната. Организатор на множество концерти и спектакли, съвместно с режисьора Денис Иванов. Работила е през годините с певци като: Калуди Калудов, Никола Гюзелев, Александрина Милчева, Елена Баръмова, Елена Чавдарова и др. От 2012 година е хонорован корепетитор във Вокалния факултет на НМА-София.

Тънкостите на пеенето и вокалното майсторство записалите се ще усвояват от Пролет Пенчева. Родена е в град Видин. Завършва Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ със специалност „Педагогика на обучението по музика с профил класическо пеене.“ От февруари 2009 година работи в Държавна опера – Стара Загора като артист-хорист и има роли в едни от най-обичаните от публиката заглавия. Богата е концертната й дейност в България и Европа. От декември 2018 година е част от църковния хор към Катедрален храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“.

Записването ще става всеки делничен ден до началото на новата учебна година в храм „Св. Въведение Богородично“. В навечерието на първия учебен ден ще бъдат уточнени часовете и дните, в които ще се провеждат уроците, като те ще са съобразени с училищните ангажименти на записалите се.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама