Сто декара сухи треви горят край село Лясково

11:50, 26 авг 19 25 2721 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сто декара сухи треви горят край село Лясково. Гасеното на пожара продължава. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян.

На 25 август 2019 г., в 15,41 ч. е получен сигнал за пожар в сухи треви в с. Лясково, община Девин. На място е изпратен екип на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) – Девин, който установява, че гори иглолистна гора, собственост на Държавно горско стопанство (ДГС) – Михалково.

Площта на пожара е около 100 дка. Незабавно са изпратени още два противопожарни автомобила с личния състав на РСПБЗН – Девин и са предислоцирани по един екип на РСПБЗН – Смолян и на РСПБЗН – Пампорово.

Причината за пожара е в процес на установяване. В гасенето са взели участие гасаческа група на ДГС – Михалково, доброволното формирование на Община Девин и жители на село Лясково. Към 08.00 ч. тази сутрин пожарът е локализиран, като има отделни огнища, които тлеят и се разпалват, тъй като поради голямата денивелация на терена те се придвижват надолу по склона и разпалват сухата растителност в близост до къщите на селото.

За охрана през нощта са дежурили два екип на РСПБЗН – Девин и служители на ДГС – Михалково с високопроходими противопожарен автомобили. Днес, през светлата част на денонощието, гасителние действия продължават до пълното потушаване на пожара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама