Борисов: Пламен Георгиев е с няколко образования и има достатъчна езикова подготовка

12:14, 26 авг 19 / Политика 25 2204 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на откриване на разширението на производствения цех на „Кока-Кола“ в Костинброд, премиерът Борисов коментира и назначението на бившия председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул във Валенсия. Попитан как отговаря на критиките на президента, че правителството се опитва да „скрие“ Георгиев, той отговори:

Не му отива на такъв ден на Шипка да говори такива неща. Предишния ден, в сряда, на Министерски съвет дойде светкавично за мен смяната на Дяков. Вкарах го на Министерски съвет и го гласувахме. Сега трябва да решават кой да е“, каза Борисов по повод освобождаването на генерал-майор Данчо Дяков от длъжността началник на НСО.

Пламен Георгиев е с няколко образования и хиляди награди, с милиарди задържани и конфискувани средства, с няколко езика. Той има достатъчна езикова подготовка“, заяви министър-председателят. „Вие не може да изредите някъде консулите в Европа, явно това е някаква поръчка, защото една седмица….“, се обърна той към журналистите.

Освободиха началника на НСО Данчо Дяков

По думите му днес се откриват инвестиции за милиони, а всички го питат за назначението на Георгиев.

Аз нямам никакво желание да ви убеждавам вас, вие сте убедени по друг начин. Взехме решение и го изпратихме като консул във Валенсия, хиляди такива консули има“, заяви той.  Премиерът каза, че износ от близо 28 млрд. за полугодието е отговор на всички критики към правителството.

Бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев става консул във Валенсия

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама