Откриха нелегални цигари в двоен под на камион на ГКПП „Кулата“

14:30, 26 авг 19 25 2016 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 330 000 къса нелегални цигари задържаха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ в района на ГКПП „Кулата“. Тютюневите изделия са открити в специално изграден тайник в пода на товарното помещение на камион, пътуващ от Италия през Гърция и България до Румъния.

На 21.08.2019 г., при пристигане на българския граничен пункт камионът, управляван италиански гражданин У.Г., е отклонен за проверка от митнически служители на база анализ на риска. По документи камионът пътувал празен, без стока и в действителност превозвал само няколко празни товарни палета. Митническите служители се усъмнили в структурата на товарното помещение и при детайлен оглед открили, че подът е покрит с допълнителни плоскости, които образуват кухини с различна дълбочина. Вътре митническите служители открили стекове с цигари от марката Regina Red Оriginal, без акцизен бандерол.

Общото количество на иззетите цигари е 16 440 кутии или общо 328 800 къса цигари.
По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на РП Петрич като У.Г. е обвинен за  незаконно държане на акцизни стоки без бандерол. Досъдебното производство приключи със споразумение между страните, което съдът е одобрил, а италианският гражданин е осъдени на три години „лишаване от свобода“ с пет години изпитателен срок.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама