Филмовият магнат Харви Уайнстийн пледира невинен по ново обвинение в сексуално посегателство

18:10, 26 авг 19 / Свят 25 2056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Филмовият магнат Харви Уайнстийн пристигна в съда, за да се изправи срещу ново обвинение преди процеса за сексуално посегателство, който трябва да започне през септември.

Уайнстийн пледира невинен по обвинителния акт, който добавя две нови обвинения за сексуално посегателство към процеса му през септември.

Въпреки че обвинението не е станало публично достояние, прокурорите твърдят, че е било необходимо да се създаде правна основа за предполагаемата жертва Анабела Скиора, за да даде показания срещу Уайнстийн.

Адвокатът на Харви Уайнстийн се отказа да го представлява

Първите обвинения срещу Уайнстийн се появиха през октомври 2017 г., след съобщения в медиите за негови предполагаеми нападения. Десетки жени заявиха, че ги е изнасилил или извършил сексуално нападение, стартирайки кампания, породила движението #MeToo в Съединените щати.

Харви Уайнстийн продал шест имота преди избухването на скандала

Предполагаемите жертви също съдиха „The Weinstein Company“ и „Miramax“ за това, че са били запознати с предполагаемото поведение на продуцента и са му помогнали да заплашва и третира по неподходящ начин жертвите, съобщи преди това Спутник.

Уайнстийн отхвърли всички обвинения за насилствен секс. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама