Бактерия изяде 25% от кожата на мъж

21:40, 27 авг 19 / Свят 25 3922 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж във Флорида претърпя три операции, след като се зарази с месоядна бактерия, съобщи Маями Хералд.

При Дейвид Айлънд се появили симптоми на грип преди седмица, след което лекарите го приели в спешно отделение в Орландо, Флорида, съобщи брат му Даниел. Оттогава лекарите е трябвало да премахнат повече от 25% от кожата му, а бъбреците му се влошават, съобщи семейството.

Семейството не е сигурно как 50-годишният мъж се е заразил с некротизиращ фасциит, заяви заместник-шерифа на Южна Каролина. Мъжът е плувал в басейна си в Орландо, но не е ходил на езера или океан.

Некротизиращият фасциит е агресивно заболяване, което се храни с плът, според Центъра за контрол и превенция на заболяванията. „Има много инфекции, които приличат на некротизиращия фасциит в ранни етапи, което може да затрудни диагностицирането“, според центъра. Тъй като некротизиращият фасциит може да се разпространи много бързо, пациентите често трябва да се подложат спешно на операция.

Даниел каза, че лекарите са успели да идентифицират и започнали да лекуват инфекцията бързо и тя още не е достигнала мускулната му тъкан, предаде БГНЕС.

„Все още е рано за смъртна присъда“, шегува се Даниел.

„Дейвид все още е в опасност за живота, но всеки ден има някои малки победи. Много ми липсва моят най-добър приятел и се моля всеки ден Бог да пощади живота му и да го върне у дома при мен и нашите деца“, каза съпругата на Дейвид, Джоди Айлънд. „Животът ми не е същия без него, така че наистина се моля за чудо.“

Дейвид и съпругата му имат две дъщери, на 7 и на 4, и двете работят в „Universal Studios“ в Орландо.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама