Путин: До края на годината през „Турски поток“ ще започне да тече газ към Турция

18:02, 27 авг 19 / Свят 25 2617 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''До края на годината през „Турски поток“ ще започне да тече газ към Турция.'' Това обяви руският президент Владимир Путин на пресконференция след преговорите между него и Ердоган в летищния комплекс Жуковски , където се провежда международното авиокосмическо изложение „МАКС-2019“, предава TACC.

Ердоган и Путин разгледаха най-новия руски изтребител Су-57

Владимир Путин също така потвърди, че ще посети Анкара в средата на септември, за да присъства на срещата на върха Русия-Иран-Турция за уреждане на конфликта в Сирия, предаде Агенция ''Фокус''.

След разговора Путин посочи, че Москва и Анкара са обезпокоени от атаките в зоната за деескалация в Идлиб. Русият президент допълни, че е обсъдил съвместни стъпки с турския президент за действия в сирийската провинция.

Според руския държавен глава стабилизирането на обстановката на терен е най-важното при разрешаването на сирийския въпрос. Путин каза още, че се надява конституционната комисия на Сирия да започне работа в най-скоро време, информира БТА.

Турският президент Ердоган на свой ред изтъкна, че атаките на сирийския режим по провинция Идлиб нарушават спокойствието в района, установено от Анкара и Москва.

Той подчерта, че Турция има право на самоотбрана по границите си и ако бъде нужно, ще вземе мерки.

По-рано беше съобщено, че по време на срещата лидерите на двете държави планират да обсъдят развитието на руско-турското сътрудничество в политическата, търговската, икономическата, военно-техническата и хуманитарната сфера, ситуацията в Сирия, по-специално в Идлиб, както и въпросите за уреждане на конфликта в Украйна.

Президентът на Турция се намира в Русия на кратко работно посещение. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама