Интензивен трафик на границата с Турция и Сърбия в следващите дни

15:49, 28 авг 19 25 2361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГД “Гранична полиция“ уведомява пътуващите през граничните контрол-пропускателни пунктове с Република Турция и Република Сърбия, че в периода 29 август – 8 септември се очаква особено интензивен трафик.

Причината е транзитно преминаване през българска територия на турски граждани, пребиваващи дългосрочно в държавите от Западна Европа и от граждани на ЕС от турски произход, които ще влязат в страната през турско – българската граница и ще я напуснат през граничните пунктове с Република Сърбия.

Нова колона от автомобили се образува на „Дунав мост 2”

Граничната полиция е предприела необходимите мерки за осигуряване на достатъчно сили и средства за нормалната пропускателна способност на граничните пунктове и постигане на бърз и ефективен граничен контрол в условията на интензивен трафик.

За тази цел е необходимо пътуващите да предвидят достатъчно време за пътуване, предварително да проверят валидността на документите за пътуване и на управляваните от тях пътни превозни средства, както и за малолетни и непълнолетни – необходимите придружителни документи за удостоверяване съгласието на отсъстващия родител и за пътуване на детето в чужбина.

Силно интензивен е трафикът на ГКПП „Капитан Андреево“

От полицията препоръчват и алтернативни маршрути за премиване – през граничните пунктове „Малко Търново“ и  „Лесово“ на границата с Турция и „Връшка чука“ и „Стрезимировци“ на границата със Сърбия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама