Банка ДСК приема глобата и си сътрудничи с органите за подобряване защитата на личните данни

19:26, 28 авг 19 25 2768 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Банка ДСК, водещата банка в банкирането на дребно и един от най-големите оператори на лични данни в България, беше глобена от Комисията за защита на лични данни за извършена срещу институцията недигитална кражба на данни. Банка ДСК приема глобата и си сътрудничи с органите за по-нататъшно подобряване на своите мерки за защита на личните данни.“

Глобиха с 1 млн. лв. една от най-големите банки у нас заради изтекли лични данни на клиенти

Това се казва в изявление на банка ДСК, след като днес Комисията за защита на личните данни глоби с 1 млн. лева банката за изтичане на лични данни на нейни клиенти.

От банка ДСК припомнят и тяхно съобщение до медиите, разпространено на 23 юни 2019 г., в което се казва:

„Български гражданин, в миналото осъден и лежал в затвора по обвинение за банков обир, информира Банка ДСК, че притежава база данни, съдържаща клиентски данни от банката.

На база на тази информация банката назначи вътрешно разследване, по време на което беше установено, че не e имало успешна дигитална атака срещу информационните системи на банката. Във връзка с това, ако лице притежава такива данни, те могат да се получат само и единствено по друг, но също така незаконен начин с неправомерно действие във вреда на банката.

Банка ДСК е уведомила Комисията за защита на личните данни по случая и е подала доклад до съдебните органи.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама