Как ще се бори арх. Борислав Игнатов с мръсния въздух в столицата?

13:20, 29 авг 19 25 2591 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На среща със столичани кандидатът на „Демократична България“ арх. Борислав Игнатов представи програма „Зелена и чиста София“. Основните му приоритети са чист въздух, чисти улици и зелени пространства.

За изпълнението им ще се въведат мерки като забрана за отопление чрез изгаряне с отпадъци, въглища и мокри дърва. Игнатов обяви, че ще работи за спасяване и развитие на „Топлофикация София“.  Той обещава трайно и ефективно разрешаване на проблема с бездомните кучета, опазване на планините около София и ефективно управление на отпадъците.

"Демократична България" издига арх. Борислав Игнатов за кмет на София

Предлага се нова система на сметосъбиране, съобразена с преобладаващия тип строителство и разделно събиране при източника. Такса „битови отпадъци“ ще бъде спрямо реалното количество изхвърлени отпадъци, на принципа „замърсителят плаща“.

Ще бъдат гарантирани запазването на зелените площи в междублоковите пространства. Ще се изработи реалистична стратегия по мащабно засаждане на дървета, улично и градско озеленяване.

Втори приоритет на „Демократична България“ е дигитализацията. Те смятат, че София може и трябва да бъде дигитална – не просто защото е модерно, а защото дигитализацията повишава качеството на живот, улеснява гражданите, комуникацията на бизнеса с общината става по-ефективна и корупцията намалява.

В плана им е включена и възможността гражданите да могат да участват в управлението на общината изцяло онлайн - чрез електронни местни референдуми, чрез електронно гласуване за разходването на процент от бюджета на общината, чрез индикативни електронни гласувания по дневния ред на общинския съвет, включително и по бюджета на общината.

От „Демократична България“ ще настояват и за обслужване „без гише“ -  автоматично записване и класиране за ясли и детски градини, автоматично плащане на данъци, електронно таксуване в градския транспорт, почасово паркиране, плащано чрез приложение.

Арх. Борислав Игнатов ще работи за изграждането на малка, модерна и ефективна администрация.

Пълните програми на кандидата можете да видите на следните линкове: https://sofia.demokrati.bg/sector/digital/ и https://sofia.demokrati.bg/sector/green/

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама