Ограничават движението през Шипченския проход заради състезание

06:40, 31 авг 19 25 3111 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 31-ви август и 1-ви септември от 9:30 до 17:30 часа ще бъде ограничено движението през Шипченския проход - път I-5 Габрово - Шипка в участъка от 170-ти до 183-ти км. Спирането на трафика е за провеждането на традиционното автомобилно
планинско състезание „Шипка – Дамасцена 2019“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

По време на състезанието превозните средства ще бъдат пренасочени по следните обходни маршрути:

за моторните превозни средства до 3,5 тона, пътуващи от Габрово към Казанлък по път I-5, движението ще се отбива при 170-ти км и ще се насочва по път III-5005 връх Шипка - връх Бузлуджа. След това ще преминава по общинския път Национален парк Бузлуджа и ще се включва отново в път I-5 за Казанлък при 188-ми км. По време на състезанието третокласният път III-5005 връх Шипка - връх Бузлуджа ще бъде отворен само за МПС до 3,5 тона само в посоката връх Шипка - връх Бузлуджа.

за превозните средства над 3,5 тона, идващи от Габрово движението ще се отбива по път II-55 Проход на Републиката – гр. Гурково, след което трафикът ще минава през пътния възел на път II55 с I-6 и след това движението ще продължава по Подбалканския път I-6 Калофер – Бургас.

За пътуващите от Южна към Северна България преминаването е през Прохода на Републиката.

Шофьорите, идващи от Стара Загора към Габрово ще се отбиват по път I-5 Стара Загора – Казанлък при 204-ти км (пътен възел „Мъглиж“). Ще се насочват по път I-6, а на пътния възел на I6 и II-55 ще минават към път II-55 Гурково – Проход на Републиката – Велико Търново.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват поставената сигнализация и указанията на „Пътна полиция“. Движението на моторните превозни средства по път I-5 (E-85) ще бъде възстановено след 17:30 часа на 1-ви септември.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама