Акцент на деня: Защо подаде оставка шефът на Софийския затвор?

17:30, 30 авг 19 25 2926 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Началникът на Софийския затвор Десислав Трайков е депозирал заявление до министъра на правосъдието да го освободи от длъжност.

От министерството съобщиха за ТОПНОВИНИ, че оставката му все още не е приета от Данаил Кирилов.

Вчера бившият вътрешен министър Румен Петков изрази мнение, че премиерът би трябвало да уволни Трайков заради случая с Будимир Куйович. Наркотрафикантът беше задържан преди дни при пътна проверка в автомобил на магистрала „Тракия” по време на отпуск, с фалшива книжка.

„Твоето разбиране за наркотрафиканти, производители на синтетична дрога, ползватели на фалшиви документи съвпада ли с това на Деската? Или той вече е генерален консул някъде? Ще те питам всеки ден, докато не кажеш: „Обичам наркопроизводителите, задължен съм на наркопроизводителите или уволнявам хората, които толерират наркопроизводителите и „наркодистрибуторите.“ Това се посочваше в позиция на лидера на АБВ Румен Петков във връзка с искането му в четвъртък до обяд премиерът Бойко Борисов да уволни началника на Централния софийски затвор Десислав Трайков.

На брифинг Десислав Трайков заяви, че няма идея откъде и как Румен Петков по един или друг начин е опетнил името му.

„Това поведение не е характерно за политик от подобен ранг“, каза Трайков.

„Нито аз съм му сменял режима от строг на общ, нито с моя заповед е прекатегоризиран в общежитие от открит тип“, каза Десислав Трайков.

Той заяви, че се е почувствал лично засегнат, семейството му също.

Сегашният началникът на затвора в София обяви, че спокойно застава зад всички думи и дела, които е свършил за 19-годишната си история като служител в системата. „Притеснен съм от атаката срещу мен“, заяви още той.

След подадената оставка Румен Петков изрази удовлетворение от отстраняването на директора.

„Единствено ние от АБВ настояхме този човек да бъде отстранен поради неадекватното си отношение към един закоравял престъпник, производител и трафикант на наркотици, човек, за когото ползването на фалшиви документи е въпрос на необходимост. Отстраняването му е знак, че могат да се решават нещата в правилната посока“, каза Петков.

Той заяви, че АБВ ще продължава да следи за правоохраната и правораздаването и ще търси отговорност от всички държавни служители, които с действията си подкопават усещането за сигурност и справедливост и работят против държавния и обществения интерес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама