Разследват мъж за серийни убийства в Германия, работел като медицинска сестра

20:30, 30 авг 19 / Свят 25 4297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германските прокурори разследват мъж, работел като медицинска сестра, заподозрян в убийство на много пациенти по дело, напомнящо за един от най-лошите серийни убийци в страната.

След съобщения в местни медии, държавният прокурор в Саарбрюкен потвърди, че заподозреният, идентифициран само като Б., е разследван по 5 обвинения за убийство и 2 обвинения за опит за убийство, това съобщи АФП.

Случаят има сходство с този на Нилс Хойгел, сестрата сериен убиец, който беше осъден на доживотна присъда миналия юни за убийството на 85 пациенти, за които се е грижел.

Хойгел, който се смята, че е най-продуктивните серийни убийци, е умъртвил пациенти със смъртоносни инжекции между 2000 и 2005 г., преди в крайна сметка да бъде заловен.

Прокурорът заяви, че Б. е бил арестуван през юни 2016 г., след като е бил хванат да се представя за лекар в опит да получи достъп до пациент в отделението за интензивно лечение на болница в Хомбург, близо до френската граница.

По онова време той е работел в болницата като медицинска сестра само от шест седмици, но вече е бил обект на вътрешно разследване за предполагаемо изписване на фалшиви рецепти.

27-годишният вече е бил заподозрян, че е извършил редица убийства между март 2015 г. и март 2016 г., докато е работил в болница в близкия Волклинген.

По време на разследването са ексхумирани седем тела, от които в шест са открити следи от непредписани и потенциално смъртоносни субстанции, включително аймалин, използвано и от Хойгел.

В момента Б. излежава отделна тригодишна присъда за престъпления с измама. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама