Откриха нива с канабис в созополско село, двама са задържани

15:39, 02 сеп 19 25 2350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нива, засята с конопени растения, както и голямо количество суха тревна маса / канабис/, бяха открити при проведена специализирана полицейска операция в местността “Смесици” в землището на созополското село Зидарово, съобщиха от бургаската полиция.

Установено е, че на нивата, разположена върху парцел от 2 600 кв.м. и стопансивана от двама криминално проявени братя - на 32 и 38 години, се отглеждат конопени растения, съдържащи високорискови наркотични вещества.

Арестуваха девет души при мащабна наркоакция в Бургаско

При последвалите процесуално-следствени действия са фиксирани над 2 500 растения с различна височина между 1,5 и 2,5 метра. Открита е напоителна система, състояща се от три горивни генератора, множество маркучи и кранове с различна големина, имащи за цел да изпомпват вода от разположен в близо естествен водоизточник, с която да се напоява нивата. Иззети са и множество лопати, кирки, вили, чували със земеделски торове и др. В непосредствена близост до нивата са открити две заграждения, пригодени за „сушилни”, от които са иззети близо 40 растения. Установено е и помещение с голямо количество суха тревна маса / канабис/. Провеждат се мероприятия за установяване съпричастността на лица относно държането и разпространението й.

Спрямо двамата братя за констатираното престъпление e повдигнато обвинение. Те са задържани за 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство и материалите са докладвани в Районна прокуратура - Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама