Политолог: Невъзможно е партията на Слави Трифонов да се развие до местните избори

10:22, 03 сеп 19 / Политика 25 2157 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Невъзможно е политическият проект на Слави Трифонов да успее да се развие до местните избори.“ Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът Борис Попиванов.

Той уточни, че създаването на партия с местни структури изисква много време и пари, което до началото на октомври не би могло да се случи. „Доста дълго време проектът на Слави Трифонов ще присъства виртуално и като медийна и телевизионна платформа, която ще раздава мнения, оценки, критики, съгласия и несъгласия за останалите участници в политическия живот. Той ще се държи като съдник на останалите, за да може да трупа дивиденти за себе си“, обясни още Попиванов.

Според него Слави Трифонов не се интересува от местните, а от парламентарните избори, възможно и от президентските. „Интересно е защо сега се обявява, когато на България предстоят едни важни избори? Ако обаче той беше пропуснал тези избори да обяви своята партия, то би му било много по-трудно след това да даде обяснение. Сега се опитва да реши двойната задача – да не участва в местния вот, за да не претърпи загуби, но да създаде илюзията, че е деен наблюдател в изборния процес и така да застане от позицията на висша инстанция“, каза още политологът.

Попиванов добави, че през следващите два месеца ще се чуят многобройни коментари от страна на екипа на Слави Трифонов за това какви са дефектите на различните партии и кандидати. „След като мине местният вот ще може да се заяви много по-открито като политическа формация с утвърдени позиции в публичното пространство“, допълни още политологът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама