Съдът отново запорира сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев

10:11, 04 сеп 19 / Политика 25 2085 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Септември Марин Рачев се оказа със запорирани сметки и имоти в навечерието на местните избори, след като Апелативният съд в Пловдив окончателно потвърди две решения на окръжните магистрати в Пазарджик за налагане на възбраната, съобщи „Дарик“.

Тя е по иск на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество за 9 283 009 лева. Претенциите за незаконно имущество са базирани на шест тома доказателствени материали.

Сред тях е и тефтерчето иззето при обиска на работното място и дома на Рачеви, през февруари 2018 г. В него са записвани инициали и големи суми срещу тях.

ГЕРБ - Септември номинира Марин Рачев за нов мандат

След претърсването, Специлизираната прокуратура обвини кмета в източване на общината. Всъщност имотите и сметките му са под възбрана от май тази година, тъй като макар решението на окръжните магистрати да не бе окончателно, оспорването на по-висша инстанция не спира изпълнението му.

Под запор остават аптека, цех за месопреработка, магазин, две масивни търговски сгради, жилищна постройка със закусвалня, четири етажното здание на бившия музей в Септември, няколко имота за търговия и услуги, парцели и други.

Преди няколко месеца имоти и сметки на кмета на Септември отново бяха запорирани. Тогава повод за това беше иск на антикорупционната комисия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама