Ердоган намекна, че Турция иска да има ядрено оръжие

21:45, 04 сеп 19 / Свят 25 2967 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турският президент Реджеп Ердоган намекна, че Анкара може да иска да придобие ядрени ракети. В реч в Сивас Ердоган заяви, че не приема логиката страни, които имат ракети с ядрени бойни глави, да заявяват на други страни, че те не могат да ги притежават, съобщи БНР.

При закриването на икономически форум президентът отбеляза успехите на Турция в икономическото развитие в последните години и коментира въпроса за притежаването на ядрени ракети.

Хасан Рухани: Иран никога не е искал ядрени оръжия

"В нечии ръце има ракети с ядрени бойни глави, при това не една или две. Ама в моите ръце не може да има. За мен това е неприемливо. В света сред развитите страни няма страна, която да не притежават такива ракети, всички те имат. Русия и Съединените щати по колко имат? Защо се съревноват, а на нас казват „Няма да правите това!“. Израел има ли? Има", коментира той.

Ердоган допълни, че по време на заседанието на Общото събрание на ООН ще разговаря с американския президент Доналд Тръмп относно закупуването на ракетни системи „Пейтриът“. Турския лидер обаче беше категоричен, че Анкара иска да ги закупи при същите условия, при които са закупени и руските системи С-400, като Турция особено държи на съвместното производство.

Турският държавен глава посочи, че намаляването на лихвените нива в страната ще продължи и отново повтори, че е „алергичен“ към лихвите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама