"Пътна полиция" с акции през почивните дни

08:07, 05 сеп 19 25 2157 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През почивните дни ще проведем редица специализирани операции, насочени към скоростта, употребата на алкохол и наркотици. Това каза главният инспектор Илия Георгиев от "Пътна полиция" във връзка с набелязаните мерки за празниците, съобщи "Фокус".

"В очакваното време за пътуване и за прибирането силите на "Пътна полиция" ще бъдат концентрирани по главните пътища и автомагистралите. Също така ще се извършват проверки по малките населени места", уточни Георгиев. Той добави, че всички технически средства, с които "Пътна полиция" разполага към момента, ще бъдат използвани.

За миналата година за същия период са установени 7600 нарушения по отношение на скоростта.

Без камиони над 12 т по автомагистралите на 5-ти и 8-ми септември

"Както през днешния ден в следобедните часове, така и утре сутрин се очаква да е по-натоварен трафикът. В последния почивен ден очакваме натовареност от обяд до вечерта", каза гл. инспектор Георгиев и призова водачите внимателно да преценят времето за пътуване, да го съобразят със своите ангажименти, да проявят необходимото търпение и да спазват правилата за движение.

Във връзка с електрическите тротинетки гл. инспектор Георгиев посочи, че този вид превозни средства са популярни през последните няколко години масово както в България, така и в Европа и в цял свят. "Усилията са да регламентираме тяхното движение. Към момента действащите правила за този тип прреозвни средства са както за всички участници в движението", посочи още той и призова всички любители на електрическите тротинентки да ползват предпани каски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама