Правосъдният министър показа дипломата си – не бил тройкаджия

09:20, 05 сеп 19 / Политика 25 1696 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правосъдният министър Данаил Кирилов показа във Facebook дипломата си по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В социалната мрежа той публикува 3 снимки, които показват оценките му със среден успех от курса 5.75, а от държавните изпити - 4.67.

Поводът за публикацията са спекулации в социалните мрежи, свързани с образованието му, че е завършил специалност „Право“ в Софийския университет с тройка и е късан редовно на изпити. Подобни твърдения се появиха във Facebook през последния месец, като се споделяха от бившия депутат от СДС Николай Гацев, бившия правосъден министър Христо Иванов, евродепутата Радан Кънев, лидера на ДСБ Атанас Атанасов и юриста Александър Пелев.

„Никога не съм мислил, че УиК колегите ми Николай Гацев и др. могат да достигнат такова ниво на подлост и упадък, да фалшифицират образованието ми по примитивен начин - не съм бил тройкаджия в ЮФ на СУ и никога не съм бил “късан” на изпит, камо ли да се явявам по 3 пъти на изпит.
Имах честта на 100-годишнината на ЮФ 1992г да спечеля втора награда (като първа не беше присъдена) за разработката ми Прецедентното право в англо-санксонската правна система“, пише Данаил Кирилов.

В края той отправя предизвикателство към Николай Гацев, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Александър Пелев и Радан Кънев също да покажат своите дипломи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама